Upea ilmajoogakurssi starttaa syyskuussa!

Kurssi koostuu neljästä kerrasta:
1. 2h ilmajoogan alkeet (2.9 klo 13-15)
2. 75min ilmajoogatunti (3.9 klo 11-12.15)
3. 75min ilmajoogatunti & äänimaljarentoutus (9.9 klo 13-14.15)
4. 75min ilmajooga Yin tunti (10.9 klo 11-12.15)

Tällä 4 kerran ilmajoogakurssilla on yli 5,5 tuntia opetusta ilmajoogasta, kurssilla keskitytään:
Ilmajoogan perusteiden harjoitusosio
Ilmajooga perusasioiden vahvistaminen
Kokonaisvaltaisen ilmajooga-rentoutumistunti, sisältäen äänimaljarentoutuksen
Yin -ilmajoogaan tutustuminen

Kurssin hinta 89€
Ajankohta 2-3.9 ja 9-10.9

Millaisia aiheita kurssi kattaa?
Ilmajoogakurssi kattaa useita eri aihealueita ja sisältää monipuolisen harjoituksen. Tässä on muutamia keskeisiä aiheita, joita kurssi kattaa:
Ilmajoogan perusteet: Kurssin alussa keskitytään ilmajoogan perusteisiin, kuten silkin oikealla tavalla käsittelyyn, otteisiin silkistä, lattialla tehtäviin alku- ja loppuliikkeisiin, tarvittavaan kehonhallintaan ja asentojen turvallisesti tekemiseen ilmajoogakangasta apuna käyttäen. Opit tärkeitä tekniikoita, joita tarvitset harjoituksen aikana, jotta voit alkaa turvallisesti harjoittelemaan itsenäisesti.
Liikkeet ja asennot: Kurssilla saat mahdollisuuden oppia erilaisia ilmajoogan liikkeitä ja jooga-asentoja, kuten roikuntoja, sivutaivutuksia, kiertoliikkeita, tasapainottelemista ja inversioita. Näitä asanoita sovelletaan ilmajoogan silkkikangasta apuna käyttäen ja nämä liikkeet auttavat tasapainottamaan kehoa ja vahvistamaan lihaksia.
Syvärentoutuminen ja meditaatio: Kurssi sisältää myös syvärentouttavia harjoitus osuuksia, joiden avulla saat mahdollisuuden rentoutua ja rauhoittaa mieltäsi. Tämä voi sisältää esimerkiksi alku- ja loppurentoutuksia tai meditaatiota. Syvärentoutumisen tavoitteena on auttaa sinua vapautumaan stressistä ja saavuttamaan syvä rentoutumisen tila.
Ilmajoogan Yin -asennot. Kurssilla opit myös Yin -ilmajooga-asentoja, jotka antavat mahdollisuuden pitkiin ja hyvin rentouttaviin asentoihin ja kehon liikkuvuuden lisäämiseen. Yin -ilmajooga-asennot ovat pitkään kestäviä asentoja, joissa käytetään ilmajoogasilkkiä tukemaan kehoa. Ne auttavat avaamaan kehon jännityksiä ja lisäävät liikkuvuutta.
Kehollinen tietoisuus: Ilmajoogakurssi edistää kehollista tietoisuutta, joka tarkoittaa kykyä kuunnella ja ymmärtää omaa kehoa. Kurssilla opit tuntemaan kehosi liikkeet, rajat ja mahdollisuudet paremmin.
Nämä aiheet ja tekniikat yhdistyvät kurssilla tarjoten monipuolisen ja kokonaisvaltaisen ilmajoogaharjoituksen. Kurssin tavoitteena on auttaa sinua kehittämään voimaa, joustavuutta, tasapainoa ja rentoutumista ilmajoogan avulla.

Miksi ilmajooga on hyvä kehonhuollon työkalu?
Ilmajooga on erinomainen kehonhuollon työkalu useista syistä. Ensinnäkin, ilmajoogassa joogaaminen on helpompaa kuin tavallinen mattojooga, koska voimme käyttää silkkikangasta avustamaan tasapainoasennoissa ja voimme käyttää silkkiä apuvälineenä. Tämä antaa mahdollisuuden venytellä silkkiä käyttäen apuvälineenä ja tehdä roikuntoja riippuen ilmassa silkin varassa. Tämä auttaa vähentämään kehon kuormitusta ja painetta nivelissä, lihaksissa ja selkärangassa, mikä puolestaan edistää kehon palautumista ja liikkuvuutta.
Toiseksi, ilmajoogaharjoitukset voivat auttaa tukemaan oikeaa ryhtiä ja kehonhallintaa. Kehon painottomuus ilmassa mahdollistaa paremman liikehallinnan ja avaa mahdollisuuksia löytää tasapaino ja keskittyneisyys. Tämä puolestaan auttaa ehkäisemään ja korjaamaan kehon epätasapainoja ja -asentoja.
Kolmanneksi, ilmajooga voi auttaa vahvistamaan kehon corea, erityisesti vatsaa, selkää ja lantionpohjaa. Ilmassa tehtävissä harjoituksissa kehon tukilihakset joutuvat työskentelemään enemmän tasapainon ylläpitämiseksi ja liikkeiden hallitsemiseksi. Tämä vahvistaa corea ja auttaa luomaan vakaan ja vahvan kehotietoisuuden.
Lisäksi, ilmajooga edistää hengitystä ja rentoutumista. Kurssilla opetellaan ohjattua hengitystekniikkaa, joka ajan myötä harjoiteltuna johtaa tasapainoisemman hengityksen löytämiseen, keskittyminen syvenee ja pystymme rauhoittumaan ja rentoutumaan syvemmälle. Ilmajooga tarjoaa myös mahdollisuuden syvärentoutumiseen erityisesti loppurentoutuksen aikana, jolloin osallistujat voivat rauhoittua kokonaan päästäen irti, ilmassa roikkuvassa riippumatossa leväten ja nauttia täydellisestä rentoutumisesta.
Yhteenvetona, ilmajooga on erinomainen työkalu kehonhuoltoon, koska se vähentää kehon kuormitusta, tukee oikeaa ryhtiä ja kehonhallintaa, vahvistaa kehon keskustaa sekä edistää hengitystä ja rentoutumista.

Mitä kurssin vetäjä odottaa osallistujilta ja miten hän tukee heitä matkan varrella?
Ilmajoogakurssin vetäjä odottaa osallistujilta motivaatiota ja avoimuutta uuden oppimiselle. Hän kannustaa osallistujia sitoutumaan kurssin harjoituksiin ja olemaan valmiita astumaan mukavuusalueensa ulkopuolelle. Kurssin vetäjä pyrkii luomaan turvallisen ja kannustavan ilmapiirin, jossa jokainen osallistuja tuntee olonsa mukavaksi ja rohkaistuksi kokeilemaan uusia liikkeitä ja tekniikoita.

Edellämainittujen kokonaisvaltaisena tarkoituksena on vahvan osaamispohjan rakentaminen ja rentoutumisrutiinin muodostaminen ilmajoogaharjoittelun rinnalla.

Kenelle kurssi on suunnattu?
Kurssisi on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kehonhuollosta, syvärentoutumisesta ja ilmajoogasta. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että kokeneemmille harjoittelijoille, jotka haluavat syventää omaa ilmajoogaharjoittelus, sekä löytää vahvempaa yhteyttä kehoon ja mieleen.
Osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta ilmajoogasta tai joogasta yleisesti – kurssi on suunniteltu kaikentasoisille osallistujille. Jokainen pääsee oppimaan ja kehittymään oman lähtötasonsa mukaan kurssin aikana.
Kurssi voi olla erityisen hyödyllinen niille, jotka haluavat rentoutua, lievittää stressiä ja kehittää kehonhallintaa. Kurssi tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua uuteen kehonhuollon työkaluun ja saada uusia näkökulmia oman kehon hyvinvointiin.
Osallistujat voivat olla eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia. Se voi sisältää kaikenikäisiä aikuisia, jotka haluavat hoitaa kehoaan ja mieltään, sekä ihmisiä, jotka etsivät uusia tapoja rentoutua ja kehittää kehotietoisuuttaan.
Yhteenvetona kurssi on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kehonhuollosta, syvärentoutumisesta ja ilmajoogasta, olipa heillä aiempaa kokemusta tai ei. Kurssi tarjoaa mahdollisuuden kehittää kehonhallintaa, lievittää stressiä ja löytää uusia tapoja hoitaa kehoa ja mieltä.
Huom. mahdollisten fyysisten rajoitteiden kanssa osallistuminen on mahdollista niin että joitain vaativampia asentoja voi jättää tekemättä. Nyrkkisääntönä on että käytännössä tulee pystyä omin avuin nousemaan lattialta ylös ja seisomaan yhdellä jalalla tukeutuneena silkkiin. Kankeus ei haittaa ja ilmajooga tarjoaa erinomaiset työkalut kehollisten jäykkyyksien vapautteluun. Ilmajoogassa tulee eteen väistämättä mielen kanssa työskentely sillä tavalla että kun joku harjoituksen vaihe on itselle hankalaa tai haastavaa, pitää osata päästää irti siitä että kaikkea ei ole pakko tehdä, vaan voi ottaa kevyemmän version jostain tietystä asennosta tai voi jättää kokonaan väliin jonkun liikkeen.

Missä kurssin pidetään?
Kurssi pidetään Joogahymyn salilla Nokian keskustassa, Pirkkalaistori 10:ssä, edessä reilusti parkkitilaa.

Mikä on kurssin hinta ja sisältääkö se tarvikkeet?
Kurssin hinta on 89€ ja kurssi pitää sisällä opetuksen salin katosta riippuvaa ilmajoogakangasta käyttäen. Tarvitset oman maton kurssia varten, tai tarvittaessa saat salilta maton lainaksi kurssia varten. Salilla on myös bolsterit ja tillet jotka saat käyttöösi kurssin ajaksi.

Millaisia aiempia kokemuksia tämän kurssin ilmajoogaopettajalla on ilmajoogan opettamisesta?
Ilmajoogaopettajallamme Pekko Vuorelalla on laaja kokemus ilmajoogan opettamisesta, erityisesti starttikurssien ja viikkotuntien järjestämisestä. Hän on pitänyt lukuisia ilmajooga starttikursseja Joogahymyllä, ja näille kursseille osallistuneista asiakkaista hyvin suuri osa on jatkanut tuntien käymistä säännöllisesti viikoittaisilla tunneillamme. Opettajamme on tehnyt pitkäjänteisesti työtä innostaakseen ja opettaakseen ilmajoogaa hauskalla ja motivoivalla tavalla, mikä houkuttelee ihmisiä jatkamaan säännöllistä harjoittelua. Lisäksi, opettajamme on jatkuvasti syventänyt ammattitaitoaan osallistumalla erilaisiin koulutuksiin ja työpajoihin, jotta hän voi tarjota osallistujille monipuolisia ja laadukkaita oppimiskokemuksia kurssilla. Opettajamme on ylpeä siitä, että hän on pystynyt luomaan kurssien avulla ilmapiirin, jossa opiskelijat tuntevat olonsa miellyttäväksi ja kannustetuksi kehittämään ilmajoogan taitojaan pitkäaikaisesti.

Onko kurssille ennakkoilmoittautuminen vai voiko osallistua spontaanisti?
Kurssille pitää ennakkoilmoittautua etukäteen, jotta voit varata varmasti paikkasi, paikkoja on rajoitetusti ja kannattaa tehdä varaus ajoissa, paikat hupenevat nopeasti. Kurssiin ilmoittautuminen on sitova ja paikan voi peruuttaa ainoastaan 7vrk ennen ensimmäisen päivän alkua, tämän jälkeen maksua ei enää palauteta. Sairastumisen sattuessa, voit antaa ystäväsi osallistua tapahtumaan puolestasi.

Miten kurssiin voi ilmoittautua ja mitkä ovat tulevat ilmoittautumispäivämäärät?
Voit ilmoittautua kurssille emalililla osoitteeseen: joogahymy@gmail.com
Ilmoittautuminen auki heti ja paikkoja saatavilla niin kauan kuin niitä on vapaana.