Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tuolijoogaa Joogahymyllä Joogamies Martti Mäkisen johdolla!

Ihana mahdollisuus päästä kokeilemaan yhdessä tekemisen iloa joogan parissa sekä mahdollisuus tuntea joogan hyvät, rentouttavat vaikutukset.
Erityisen ihanaa heille, jotka eivät liikuntarajoitusten vuoksi pääse esimerkiksi asettumaan lattialle ja tämän vuoksi eivät pääse osallistumaan normaaleihin joogatunteihin.

PAIKKA: Joogahymyn studio, Pirkkalaistori 10. Käynti sisään takaoven kautta Pirkkalaistien puolelta (autokoulu Ekan kulmalta talon taakse).

AIKA: alkaen 7.1.19 maanantaisin klo 13.30-14.30.

(14.1.19 aloitus poikkeuksellisesti klo 13.45 ja 22.4.19 pääsiäisen vuoksi ei tuolijoogaa).

HINTA: 2 € /krt (Maksu suoraan Martille käteisellä).

Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Salista löytyy 16 tuolia, joten 16 mahtuu mukaan.

Tuolijooga on joogaharjoitus, joka tehdään tuolissa istuen ja tuolia apuna käyttäen.
Joogaharjoitus rauhoittaa mieltä, alentaa stressitasoa ja huoltaa kehoa. Nivelten liikkuvuus ja lihastasapaino ovet tärkeitä hyvinvoinnin lisääjiä.

Joogaharjoitus tehdään aina osallistujien ehdoilla, kehoa kuunnellen ja kunnioittaen, joogassa ei ole ulkoisia kymmenen pisteen suorituksia. Harjoituksessa on alkulämmittely, asanaharjoitus (lihaskunto ja liikkuvuus) ja hengitysharjoituksia. Loppurentoutus on myös olennainen osa joogaharjoitusta. Koko harjoitus tehdään hengityksen ohjaamana ja kehoa tarkkaillen ja näin saadaan myös keskittymisharjoitus mielelle. Tasapainoharjoitukset vähentävät kaatumisriskiä ja luunmurtumariskiä.

Martti Mäkinen on joogaopettaja ja eläkeläinen, ohjannut joogaharjoituksia vuodesta 2009 alkaen, tuolijoogaa vuodesta 2011alkaen. Neljä tuolijoogaryhmää Tampereen alueella sekä muita ryhmiä: Ensi- ja turvakotiyhdistyksen päivätupien äiti- lapsiryhmistä A-Klinikan kuntoutumiskeskuksen ryhmään, kaiken ikäisiä ja kaiken kuntoisia joogaajia toistakymmentä ryhmää viikossa.