Loading...
Joogahymyn opettajat 2019-11-20T21:23:59+00:00

Jooga- ja pilatesopettajat

SIRPA RIEKKOLA

Joogaopettaja, äänimaljahoitaja ja  Reikihoitaja sekä Joogahymyn perustaja.

Omalla kohdallani jooga on antanut minulle paljon!
Joogan avulla löysin lisää tasapainoa ja rauhallisuutta elämääni. Aika pian joogan aloittamisen jälkeen huomasin, kuinka joogan vaikutukset alkoivat tuntua ja näkyä myös joogamaton ja joogatuntien ulkopuolella ja joogan vaikutukset heijastuivat kaikkeen tekemiseen. Opin kuuntelemaan itseäni ja hyväksymään itseni, luotin omiin valintoihin tukevammin enkä tarvinnut enää muilta vahvistuksia. Joogan avulla löysin ihanan pehmeän tien, jota kulkea, oppien kuitenkin koko ajan lisää elämän ihanuuksista.
Silloin, kun en ole joogamatolla, minut löytää metsästä. Pidän kovasti luonnossa liikkumisesta, sellaisista rauhallisista nautiskelukävelylenkeistä ja eväiden syömisestä metsässä mättään päällä.

Opettamani joogalajit ovat Vinyasa Flow, Yin, Astanga, Yin & Yang ja aerial-jooga. Oman joogaopettajakoulutukseni olen käynyt Villa Mandalassa vuonna 2014-2015 Mia Jokinivan opissa. Yinjoogaopettajakoulutuksen olen käynyt Clare Gates-Sjöblomin opissa. Aerial-joogaan kouluttauduin Outi-Maija Itkosen opissa. Olen myös äänimaljahoita ja reikihoitaja.

Oma opetustyylini on lämmin, lempeä ja täsmällinen. Pyrin huomioimaan jokaisen ainutlaatuisen kokonaisuuden ja tuomaan tunneillani kaikille jotakin. Jooga on parhaimmillaan keskittymistä läsnä olevaan hetkeen, joogaharjoituksen säätelemistä ja muuttamista tilanteeseen sopivaksi. Kehon luonnolliset muutokset muokkaavat myös joogaharjoitusta, se mikä toimi 20 vuotiaana, ei välttämättä toimi yli 40 vuotiaana. Mottoni onkin: Jokaisessa hetkessä löytyy totuus ja tasapaino, henkisesti ja fyysisesti.

Nähdään <3

REIJA LAITINEN

Liikunnanohjaaja, PilatesHealth-ohjaaja, FISAF Personal trainer ja äitiysliikunnanohjaaja
Olen ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja yli 10 vuotta. Minulle syntyi poika vuonna 2016 jonka jälkeen aloin pohtimaan naisen kehoa raskausaikana ja synnytyksen jälkeen. Pian tämän pohdinnan jälkeen olinkin jo kouluttautumassa äitiysliikunnan ohjaajaksi ja opiskelemassa lantionpohjan toimintahäiriöiden ennalta ehkäisyä ja hoitoa sekä vatsalihaserkauman kuntouttamista. PilatesHealth ohjaajaksi valmistuin tammikuussa 2019.
Tiedän että työ jota tällä hetkellä teen on arvokasta ja tärkeää.
Pilates on antanut minulle todella paljon ja uskallan väittää että pilates antaisi meille jokaiselle jotakin. Oman kehon tuntemus ja liikuttaminen on täysin muuttunut. Voimantuotto on lisääntynyt huomattavasti ja mikä parhainta olen saanut kivuttoman kehon.
”10 kerran jälkeen tunnet eron 20 kerran jälkeen huomaat eron 30 kerran jälkeen sinulla on uusi keho” – Joseph Pilates
Ohjaajana olen selkeä ja turvallinen. Pyrin antamaan jokaiselle jotakin tunnin aikana. Jokaisen keho on yksilöllinen ja tämä tekee minun työstäni mielekkään ja jokainen asiakas opettaa myös minua. Nähdään pilates tunneilla 🙂

RIINA TERVAOJA

Oma joogapolkuni alkoi n. 9v sitten. Olin kuntokeskuksen aktiiviasiakas ja päädyin hot jooga -tunnille ”venyttelemään” muistaakseni Combat-tunnin jälkeen, kunnes ensimmäisen kymmenminuuttisen kohdalla oli selvää, että tunti oli kaikkea muuta kuin venyttelyä… Olin saman tien koukussa yhtä aikaa ärsyttävän yksinkertaisiin, mutta raskaisiin liikkeisiin. Siitä lähtien jooga on ollut osa elämääni, ensin ehkä kerran viikossa, mutta pikkuhiljaa ja salakavalasti se on hiipinyt täyttämään kalenteriani enemmän ja enemmän ja lopulta opiskelemaan myös opettajaksi.
Vinyasa flow on lähinnä sydäntäni, vaikka olen vuosien varrella tutustunut moniin eri joogamuotoihin. Jooga on ollut minulle aina ennen kaikkea fyysinen harjoitus ja kokemus, joka palkitsee taivaallisella olotilalla jälkikäteen. Fyysisyyden voi ymmärtää monilla tavoin, sen ei tarvitse aina olla hikistä lankuttamista, vaan fyysiset rajansa voi kohdata matolla monin tavoin samankin harjoituksen aikana. Ajan myötä, kuten varmaan niin monille muillekin, henkisyys on kuitenkin hiipinyt enemmän mukaan harjoitukseeni. Henkisyyttäkin on monenlaista, minulle se on eniten oman itsen arvostusta ja kuuntelua. Vaikka pidän paljon shantaamisesta ja mantroista muiden tunneilla, ne eivät ole luonnostaan uineet osaksi omaa opetustani. Suustani tulee ulos useammin sammakoita kuin sanskriittia… Noh, joogakin on elämää eikä sen kuulu olla niin vakavaa 🙂
Opettajakoulutukseen päädyin sen pidempään harkitsematta, mutta myös täysin varmana siitä, että juuri tämä koulutus minun piti käydä. Aloittaessani opettajakoulutuksen en kuvitellut koskaan opettavani, kunnes juuri äsken, vuosi ensimmäisten harjoitustuntieni jälkeen, laskin tammikuuhun mahtuvan 31 opetuskertaa. Never say never siis! Olen valmistunutu Vinyasa Flow -opettajaksi Roots to Rise -koulutuksesta (RYT200) ja lisäksi opiskelin funktionaalisen yin-joogan opettamista kesällä 2018 (Chi Therapeutics). Ohjaan molempia säännöllisesti Joogahymyllä Nokialla sekä eri saleilla Tampereella ja Helsingissä.

PEKKO VUORELA

Oon vahvasti sitä mieltä että jooga on elämän parhaita juttuja ja yritän tehdä elämästäni kokonaisvaltaista joogaamista tavalla tai toisella.
Kävin ensimmäisellä joogatunnillani joskus varmaankin 2001. Kaverin mukana siis menin. Olin niin kankea, että siitä jäi mieleen lähinnä joogamisen olevan todella rankkaa. Arvelisin että vaikeutta oli myös pysähtymisessä paikalleen 🙂
Joogaminen on jatkunut siitä eteenpäin, joskus säännöllisemmin ja joskus pitempien taukojen muodossa, kunnes vuonna 2014 joogasta tuli jokapäiväinen, suorastaan elämäntapa, laittautuessani hynttyyt yhteen henkilön kanssa, joka silloin valmistui joogaopettajaksi.
Tällaiset asiat johtaa eteenpäin ja tämä johti siihen, että menin 2017 Villa Mandalan joogaopettajakoulutukseen ja matkalle on osunut tämän jälkeen monenlaista hyvinvointiin ja mielenhallintaan liittyvää opiskelua.
Viimeaikojen haasteisiin kuuluu loppuunpalaminen päivätyössäni, josta jäin pois 2018 jouluna, ja siirryin kokonaan työskentelemään hyvinvoinnin pariin.
Paljon matkustelleena ja maailmaa monelta eri kantilta nähneenä ihmisenä, kun vanhemmaksi elän, ja omalla joogapolulla pidemmälle edetessä, olen yhä enemmän ja enemmän sitä mieltä, että maailman kaunein maisema on omien silmäluomien takapuoli.
Joogan ja rentoutumisen opettaminen on mulle sellainen tehtävä, jossa koen pääseväni toteuttamaan sellaista, joka auttaa ihmisiä löytämään elämästä valoisia puolia ja tuntemaan itsensä paremmin. Se oman sisäisen maailman kauneus löytyy jokaiselle lähempää kuin monikaan aavistaa ja sen löytämiseen on jokaisen oma tehtävä, johon saa kaverin mukaan kun pyytää.
Yin Joogaopettaja 2016
RYT-200 Joogaopettaja 2018
Rentoutusvalmentaja 2019
Mentaalivalmentaja 2019
Aerial-joogaohjaaja 2019

EEVA-MARIA PASONEN

Joogaopettaja/YogaSource Teacher Training RYT 500 ja PilatesHealth ohjaaja.

Lisäksi kouluttautunut Aerial jooga (1 ja 2 taso), Vinyasa ja Yin-jooga- ohjaaja ja FasciaMethod-ohjaaja.

”Jooga on kulkenut mukanani eri muodoissa n.15 vuoden ajan. Ekan kerran taisin eksyä joogatunnille vuonna 2004.

Jooga on vuosien varrella opettanut minut pysähtymään ja hyväksymään itseni sellaisena kuin olen.
Jooga on minulle enemmän kuin pelkkä asanaharjoitus. Kuvailisin joogaa elämäntapana, joka auttaa minua voimaan hyvin päivittäin.

Rakkaudesta lajiin..
Olen ohjannut joogaa vuodesta 2013 ensin muun työn ohessa ja nykyään päätyökseni.
Joogan lisäksi ohjaan myös muitakin kehonhuoltotunteja mm.Pilatesta ja FasciaMethod tunteja. Tämä työ on minulle todella arvokasta ja tärkeää, sydämen työtä.

Säännöllisellä joogaharjoituksella on paljon hyviä ja myös parantaviakin vaikutuksia. Itse olen parantunut joogan avulla mm. astmasta. Jooga ja pilates harjoitukset ovat tehneet hyvää myös selälle ja pääkopalle.

Koen , että jooga sopii kaikille. Täytyy vaan löytää itselleen se sopivin joogan ”laji”.
Itse olen vuosien varrella harrastanut varmasti kaikkia joogasuuntauksia astangajoogasta kundaliinijoogaan.
Eniten koen omakseni dynaamisemmat vinyasa ja aerial joogaharjoitukset. Näitä teen eniten kotona omana joogaharjoituksenani.
Lisäksi rauhoittavaa yin joogaa ennen nukkumaan menoa.

Joogafilosofia on minulle tärkeä ja olen löytänyt siitä hyviä oivalluksia elämääni.
En siltikään koe itseäni kovin henkisenä joogaopena. Ohjaan joogaa enemmän fyysisen kehon kautta.
Koen joogaharjoituksen kuntouttavana ja vammoja ennaltaehkäisevänä ”kehonhuolto ja liikuntamenetelmänä”

Jooga itsessään on loppuelämän mittainen mielenkiintoinen matka, oma jooga ja elämänpolku, Matka itseensä.
Joogamatolla saa ne kaikista parhaimmat oivallukset ja vastaukset oman elämänsä isoihin kysymyksiin.
Kun vaan malttaa ensin pysähtyä.

Tuntieni tavoitteena on luoda kaikille turvallinen, rento ja kannustava ilmapiiri. Tunneillani harjoitusta tehdään mieluimmin pieni pilke silmäkulmassa kuin otsa kurtussa. Joogan harjoittaminen ei ole vakavaa, niin kuin ei elämä onneksi muutenkaan.
Jooga on kivaa ja harjoituksesta tulisi nauttia.
Kun porukka poistuu tunniltani hyväntuulisena ja hymyilevinä, tulee itsellenikin tosi hyvä fiilis.
Olen tosi kiitollinen tästä työstä ja kaikista oppilaista jotka ovat vuosien varrella tunneillani käyneet.

Joogan harjoittaminen lisää hyvää oloa ja auttaa meitä keskittymään siihen kaikista tärkeimpään, eli tähän hetkeen.
Säännöllinen joogaharjoitus on hyvä keino löytää elämäänsä tasapainoa ja iloa. Joogan ja pilateksen avulla haluan auttaa ihmisiä voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin.

Lämpimästi Tervetuloa tunneilleni 🙂

”Breathe and let it go”