Loading...
Joogahymyn opettajat 2019-09-24T11:22:33+00:00

Jooga- ja pilatesopettajat

SIRPA RIEKKOLA

Joogaopettaja, äänimaljahoitaja ja  Reikihoitaja sekä Joogahymyn perustaja.

Omalla kohdallani jooga on antanut minulle paljon!
Joogan avulla löysin lisää tasapainoa ja rauhallisuutta elämääni. Aika pian joogan aloittamisen jälkeen huomasin, kuinka joogan vaikutukset alkoivat tuntua ja näkyä myös joogamaton ja joogatuntien ulkopuolella ja joogan vaikutukset heijastuivat kaikkeen tekemiseen. Opin kuuntelemaan itseäni ja hyväksymään itseni, luotin omiin valintoihin tukevammin enkä tarvinnut enää muilta vahvistuksia. Joogan avulla löysin ihanan pehmeän tien, jota kulkea, oppien kuitenkin koko ajan lisää elämän ihanuuksista.
Silloin, kun en ole joogamatolla, minut löytää metsästä. Pidän kovasti luonnossa liikkumisesta, sellaisista rauhallisista nautiskelukävelylenkeistä ja eväiden syömisestä metsässä mättään päällä.

Opettamani joogalajit ovat Vinyasa Flow, Yin, Astanga, Yin & Yang ja aerial-jooga. Oman joogaopettajakoulutukseni olen käynyt Villa Mandalassa vuonna 2014-2015 Mia Jokinivan opissa. Yinjoogaopettajakoulutuksen olen käynyt Clare Gates-Sjöblomin opissa. Aerial-joogaan kouluttauduin Outi-Maija Itkosen opissa. Olen myös äänimaljahoita ja reikihoitaja.

Oma opetustyylini on lämmin, lempeä ja täsmällinen. Pyrin huomioimaan jokaisen ainutlaatuisen kokonaisuuden ja tuomaan tunneillani kaikille jotakin. Jooga on parhaimmillaan keskittymistä läsnä olevaan hetkeen, joogaharjoituksen säätelemistä ja muuttamista tilanteeseen sopivaksi. Kehon luonnolliset muutokset muokkaavat myös joogaharjoitusta, se mikä toimi 20 vuotiaana, ei välttämättä toimi yli 40 vuotiaana. Mottoni onkin: Jokaisessa hetkessä löytyy totuus ja tasapaino, henkisesti ja fyysisesti.

Nähdään <3

REIJA LAITINEN

Liikunnanohjaaja, PilatesHealth-ohjaaja, FISAF Personal trainer ja äitiysliikunnanohjaaja
Olen ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja yli 10 vuotta. Minulle syntyi poika vuonna 2016 jonka jälkeen aloin pohtimaan naisen kehoa raskausaikana ja synnytyksen jälkeen. Pian tämän pohdinnan jälkeen olinkin jo kouluttautumassa äitiysliikunnan ohjaajaksi ja opiskelemassa lantionpohjan toimintahäiriöiden ennalta ehkäisyä ja hoitoa sekä vatsalihaserkauman kuntouttamista. PilatesHealth ohjaajaksi valmistuin tammikuussa 2019.
Tiedän että työ jota tällä hetkellä teen on arvokasta ja tärkeää.
Pilates on antanut minulle todella paljon ja uskallan väittää että pilates antaisi meille jokaiselle jotakin. Oman kehon tuntemus ja liikuttaminen on täysin muuttunut. Voimantuotto on lisääntynyt huomattavasti ja mikä parhainta olen saanut kivuttoman kehon.
”10 kerran jälkeen tunnet eron 20 kerran jälkeen huomaat eron 30 kerran jälkeen sinulla on uusi keho” – Joseph Pilates
Ohjaajana olen selkeä ja turvallinen. Pyrin antamaan jokaiselle jotakin tunnin aikana. Jokaisen keho on yksilöllinen ja tämä tekee minun työstäni mielekkään ja jokainen asiakas opettaa myös minua. Nähdään pilates tunneilla 🙂

RIINA TERVAOJA

Oma joogapolkuni alkoi n. 9v sitten. Olin kuntokeskuksen aktiiviasiakas ja päädyin hot jooga -tunnille ”venyttelemään” muistaakseni Combat-tunnin jälkeen, kunnes ensimmäisen kymmenminuuttisen kohdalla oli selvää, että tunti oli kaikkea muuta kuin venyttelyä… Olin saman tien koukussa yhtä aikaa ärsyttävän yksinkertaisiin, mutta raskaisiin liikkeisiin. Siitä lähtien jooga on ollut osa elämääni, ensin ehkä kerran viikossa, mutta pikkuhiljaa ja salakavalasti se on hiipinyt täyttämään kalenteriani enemmän ja enemmän ja lopulta opiskelemaan myös opettajaksi.
Vinyasa flow on lähinnä sydäntäni, vaikka olen vuosien varrella tutustunut moniin eri joogamuotoihin. Jooga on ollut minulle aina ennen kaikkea fyysinen harjoitus ja kokemus, joka palkitsee taivaallisella olotilalla jälkikäteen. Fyysisyyden voi ymmärtää monilla tavoin, sen ei tarvitse aina olla hikistä lankuttamista, vaan fyysiset rajansa voi kohdata matolla monin tavoin samankin harjoituksen aikana. Ajan myötä, kuten varmaan niin monille muillekin, henkisyys on kuitenkin hiipinyt enemmän mukaan harjoitukseeni. Henkisyyttäkin on monenlaista, minulle se on eniten oman itsen arvostusta ja kuuntelua. Vaikka pidän paljon shantaamisesta ja mantroista muiden tunneilla, ne eivät ole luonnostaan uineet osaksi omaa opetustani. Suustani tulee ulos useammin sammakoita kuin sanskriittia… Noh, joogakin on elämää eikä sen kuulu olla niin vakavaa 🙂
Opettajakoulutukseen päädyin sen pidempään harkitsematta, mutta myös täysin varmana siitä, että juuri tämä koulutus minun piti käydä. Aloittaessani opettajakoulutuksen en kuvitellut koskaan opettavani, kunnes juuri äsken, vuosi ensimmäisten harjoitustuntieni jälkeen, laskin tammikuuhun mahtuvan 31 opetuskertaa. Never say never siis! Olen valmistunutu Vinyasa Flow -opettajaksi Roots to Rise -koulutuksesta (RYT200) ja lisäksi opiskelin funktionaalisen yin-joogan opettamista kesällä 2018 (Chi Therapeutics). Ohjaan molempia säännöllisesti Joogahymyllä Nokialla sekä eri saleilla Tampereella ja Helsingissä.

PEKKO VUORELA

Oon vahvasti sitä mieltä että jooga on elämän parhaita juttuja ja yritän tehdä elämästäni kokonaisvaltaista joogaamista tavalla tai toisella.
Kävin ensimmäisellä joogatunnillani joskus varmaankin 2001. Kaverin mukana siis menin. Olin niin kankea, että siitä jäi mieleen lähinnä joogamisen olevan todella rankkaa. Arvelisin että vaikeutta oli myös pysähtymisessä paikalleen 🙂
Joogaminen on jatkunut siitä eteenpäin, joskus säännöllisemmin ja joskus pitempien taukojen muodossa, kunnes vuonna 2014 joogasta tuli jokapäiväinen, suorastaan elämäntapa, laittautuessani hynttyyt yhteen henkilön kanssa, joka silloin valmistui joogaopettajaksi.
Tällaiset asiat johtaa eteenpäin ja tämä johti siihen, että menin 2017 Villa Mandalan joogaopettajakoulutukseen ja matkalle on osunut tämän jälkeen monenlaista hyvinvointiin ja mielenhallintaan liittyvää opiskelua.
Viimeaikojen haasteisiin kuuluu loppuunpalaminen päivätyössäni, josta jäin pois 2018 jouluna, ja siirryin kokonaan työskentelemään hyvinvoinnin pariin.
Paljon matkustelleena ja maailmaa monelta eri kantilta nähneenä ihmisenä, kun vanhemmaksi elän, ja omalla joogapolulla pidemmälle edetessä, olen yhä enemmän ja enemmän sitä mieltä, että maailman kaunein maisema on omien silmäluomien takapuoli.
Joogan ja rentoutumisen opettaminen on mulle sellainen tehtävä, jossa koen pääseväni toteuttamaan sellaista, joka auttaa ihmisiä löytämään elämästä valoisia puolia ja tuntemaan itsensä paremmin. Se oman sisäisen maailman kauneus löytyy jokaiselle lähempää kuin monikaan aavistaa ja sen löytämiseen on jokaisen oma tehtävä, johon saa kaverin mukaan kun pyytää.
Yin Joogaopettaja 2016
RYT-200 Joogaopettaja 2018
Rentoutusvalmentaja 2019
Mentaalivalmentaja 2019
Aerial-joogaohjaaja 2019