Joogaamisella tasapainoa muuttuvissa elämäntilanteissa

Tässä esittelyssä yksi Joogahymyn ihana jogini, Vanessa Nurminen. Hänen joogataivaltaan on ollut antoisaa seurata pari vuotta.

Vanessa on tällä hetkellä viimeisillään raskaana ja hän on saanut apua, mm. rauhallisuutta ja tasapainoa, tähän muuttuvaan elämäntilanteeseensa. Hänellä on taustalla pitkä, vankka ja säännöllinen joogaharjoitus jo ennen raskautta. Jäimme lauantaina jutustelemaan tunnin jälkeen fiiliksistä 🙂 

*Miten jooga on kulkenut mukanasi raskaanaolon aikana?

Vanessa vastaa:

Raskauden aikana olen oppinut oman rajallisuuden kehossa, tämä koko matka eli harjoitukset  ovat muokkautuneet tosi paljon näiden kuukausien aikana. Alussa ei jaksanut juuri mitään ja hylkäsin siinä vaiheessa oikeastaan astangan, jota pidin ennen raskautta todella tärkeänä ja olennaisena harjoituksena. Sitten, kun tuli lisävoimia, niin muuttui se, millä tunneilla kävin. Kokoajan olen antanut itselleni aina silloin harjoituksen, kun on tuntunut siltä, että keho siitä tänään pitäisi ja sitten, kun on ollut väsymystä ym. olen jättänyt harjoituksen väliin. Fiiliksen mukaan 🙂

*Minkälaisia vaikutuksia olet kokenut saavasi joogasta?

Vanessa vastaa:

Koen, että olen mielelleni saanut tosi paljon rauhaa ja luottamusta. Nyt kun synnytys lähestyy niin tuntuu siltä, että on luottamusta omaan kehoon. Ehkä synnytys ja vauva-arkikin pysyy rauhallisena ja pystyn olemaan paremmin läsnä.

*Olet hyvin tunneilla pystynyt muokkaamaan asanoita raskaudelle sopivaksi vaikka olet käynyt aika vauhdikkaillakin tunneilla? 

Vanessa:

Joo se on tuntunut aika helpolta tehdä sellaisia asanoita, jotka tuntuvat hyvältä. Luin tosi paljon kirjoja alkuraskauden aikana ja oon vaan kuunnellut jokaisella tunnilla omaa kehoa ja ihanaa kun ei ole pienintäkään suorittamista. Jokaisen harjoituksen voi kuitenkin aina muuttaa täysin omaan tilanteeseen sopivaksi ja ottaa tunnit rennosti.

*Miltäs tuntuu tämän aamuisen joogaharjoituksen jälkeen?

Vanessa:

Mahtavalta niin kuin aina. Koen että tämä on vauvalle tosi hyväksi. On ihana ajatus, että tiedän vauvan varmasti tykkäävän tästä ja vauva saa myös hyödyn siitä, että itse hengitän rauhallisesti tunnilla ja sitten aina tunnin jälkeenkin olo on vaan niin mahtava.

Mieli ja keho on muuttunut raskauden aikana ja silti jooga on kulkenut koko matkan mukana.

*Laskettuaika on kuukauden päästä, ostit vielä kuitenkin 10x kortin?

Vanessa:

Juu totta kai 🙂

Vanessa hymyillen vielä lisäsi, että vauvalle on ainakin tuttu paikka tämä Joogahymy ja tunnistaa varmasti Sirpan äänenkin. Tuttu ja turvallinen ääni, sitten kun ensimmäistä kertaa joogasalille vierailulle pääsee <3 

 

Kiitos Vanessa, on ollut niin mahtavaa seurailla sinun joogataivalta ja myös vauvan ensikosketusta joogaelämään 🙂

 

<3 lla Sirpa

 

 

 

2019-06-30T11:19:15+00:00